Dekbedden | Vraag een offerte aan bij TopSleep Arnhem
Beeldmerk Topsleep

Dekbedden collectie van TopSleep

Wij hebben veel dekbedden in de collectie waarvan er een aantal online zijn opgenomen. Ook zijn er dekbedden opgenomen die wij alleen online aanbieden. Heb je een vraag over het kopen van een dekbed? Neem dan contact op met Alex Damminga.

Wil je een goed persoonlijk advies kom dan langs in onze winkel. Wanneer je liever een afspraak maakt dan kan dit ook.

Direct bestellen?
Bestel onze dekbedden online bij Topsleep Textiel.

6 Resultaten

Toon per:

Sorteer op:

Verantwoord Dons Topsleep Arnhem

Voor hygiëne en zuiverheid volgens Europese norm

Verantwoord Geproduceerd Dons Topsleep Arnhem E1676648290206

Een gecontroleerde diervriendelijk en kwaliteitsproductie

Huismijt Vrij Dekbed Topsleep Arnhem E1676648311861

Geschikt voor mensen met een huismijt allergie

Wat zijn de beste dekbedden?

Je dekbed is enorm belangrijk voor een goede nachtrust! Dus niet alleen je matras en bedbodem zijn van belang.

Dekbedden heb je in diverse prijsklassen en zien er zo op het eerste hoog allemaal hetzelfde uit. Toch zijn er veel verschillen.

Dekbedden worden bijvoorbeeld gemaakt van verschillende soorten vullingen. De ene vulling is lichter dan de andere.  Daarnaast verschilt de vochtregulatie en de isolatiewaarde van de dekbedden onderling. Slaap je liever warm of koud? en welke afmeting is nu de juiste voor mijn bedmaat?

Een dekbed is dus zeer afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en daarom bestaat het beste dekbed dan ook niet. Laat je daarom goed voorlichten bij de aankoop van een nieuw dekbed.

Ontdek hieronder de verschillende dekbedden zodat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw dekbed.

Welke typen dekbedden zijn er?

Bij TopSleep hebben wij de volgende type dekbedden in de collectie:

Enkel dekbed
4-seizoenen dekbed
Zomerdekbed

Enkel dekbed

Een enkel dekbed bestaat uit één deel. Je slaapt dan het hele jaar onder het zelfde dekbed. Wanneer het buiten dan warmer of kouder wordt dan is het belangrijk dat je je kamer temperatuur hierop kunt afstemmen zodat je een goede constatnte nachtrust ervaart.

4-seizoenen dekbed

een 4 seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen die je makkelijk aan elkaar kunt maken of los kunt gebruiken. In de zomer gebruik je het zomerdeel (dunste deel). In het voor- en najaar het dikste deel  en in de winter gebruik je dan alle delen aan elkaar. Daarom heet dit een dekbed voor 4 seizoenen. Hierdoor kun je je dekbed perfect afstemmen per seizoen.

Zomerdekbed

Een zomerdekbed is ideaal om in de warme zomermaanden onder te slapen. Dit dekbed is lekker licht, luchtig en voert snel de warmte af, zodat je een perfect slaapklimaat hebt.

Warmte klasse dekbed

De TopSleep home collectie bestaat uit 3 warmteklassen. iedere warmteklasse geeft aan hoe warm een dekbed is.

Warmteklasse: Zomer

Een dekbed met warmte klasse zomer is ideaal gedurende de warme zwoele zomernachten. Dit is het dunste dekbed in de collectie waardoor deze heerlijk koel slaapt.

Warmteklasse: voor- en najaar

In de herfst en lente zijn de nachten minder koud dan in de winter. Een winter dekbed is dan ook al snel te warm. Wil je dan minder warm liggen kies dan voor een warmte klasse voor- en najaar.

Warmteklasse winter

Heb jij het vaak koud in bed dan is wamteklasse Winter ideaal. Nooit meer koude nachten maar behaaglijk warm. Dit type dekbed is ideaal in de koude winter maanden wanneer het kwik onder nul daalt.

Combineer de warmte klassen en maak je eigen 4 seizoenen dekbed

De dekbedden uit de TopSleep Home Collectie zijn onderling makkelijk te combineren waardoor je je eigen 4 seizoenen dekbed kunt maken. Neem contact op met Alex Damminga voor een goed advies.

Wollendekbed

Wol is een perfecte vulling voor een dekbed. Wol isoleert, reinigt zichzelf en ventileert uitstekend. Het wollen TopSleep dekbed is lekker zacht, warm en anti-allergisch. wollen dekbedden zijn er is alle type dekbedden verkrijgbaar.

Merino Wol

Het wollen dekbed uit de TopSleep collectie is gemaakt van 100% Merino wol. Dit dekbed is heerlijk zacht en tegelijkertijd veerkrachtig. Merino wol heeft daarnaast de eigenschap dat het goed isoleert. Een Merino schaap heeft veel meer haren dan een texels schaap. De haren zijn daardoor veel zachter en soepeler. Hierdoor valt een Merino wollen dekbed veel mooier om je heen.

Kameelhaar dekbed

Een kameel leeft in de woestijn. Dit zegt veel over de haren van een kameel. S’nachts is de temperatuur ver onder nul en overdag ver boven nul. De vacht is dus volledig afgestemd op de buitentemperatuur. Koud = isoleren en warmte vasthouden. Warm = reguleren en verkoelen. De haren van een kameel worden van de buik geschoren daar zijn de haren namelijk erg soepel. Met een dekbed van kameelhaar slaap je in de zomer koel en in de winter behaaglijk warm.  Hierdoor heb je het nooit te warm of te koud in bed.

Zijde dekbed

Wil je lekker koel slapen dan is een dekbed met een zijde vulling ideaal. zijde heeft namelijk de eigenschap dat het warmte goed en snel kan afvoeren. Zijde is anti-allergisch

Donzen dekbed

Dons heeft de eigenschap dat het licht is in gewicht en isolerend werkt. Een donzen dekbed voel je dus bijna niet over je heen liggen en door de isolerende werking is deze ook perfect voor de koude nachten.

Donzen dekbedden zijn ook als zomerdekbed verkrijgbaar. Deze dekbedden hebben minder vulgewicht waardoor ze lekker koel en licht slapen. Donzen dekbedden zijn er ook als 4 seizoenen dekbedden verkrijgbaar zodat je door de jaargetijden heen makkelijk kunt wisselen of ze aan elkaar kun maken.

Dekbed van eendendons of ganzendons?

Donzen dekbedden worden vaak gemaakt van eenden dons of ganzendons. Ganzendons voert het vocht sneller af waardoor je minder snel zweet. Dit komt doordat de dons veel groter is dan die van een eend. Een eenden donzen dekbed houdt de warmte wat langer vast.

Katoenen dekbed

Een dekbed met een katoenen vulling is ideaal als zomerdekbed omdat katoen een vochtregulerende eigenschap heeft. Voor katoenen dekbedden wordt vaak minder vulling gebruikt waardoor deze vaak dun zijn.

Koele dekbedden?

Wil je in de warme zomermaanden koel slapen dat heb je verschillende opties.

Kies voor een speciaal katoenenzomerdekbedzijde zomerdekbed of een zomerdekbed van bamboe.

Deze dekbedden gebruik je dan alleen tijdens de zwoele zomernachten. Zomerdekbedden zijn relatief voordelig in de aanschaf.

Een andere optie is om te kiezen voor een 4-seizoenen dekbed. Deze kun je het gehele jaar door gebruiken. Voor de hete zomers gebruik je dan alleen het zomer gedeelte.

Dekbed kopen? Laat je adviseren door Alex Damminga

Er is enorm veel keus in dekbedden. Heb je vragen of wil je een goed persoonlijk advies? Neem dan contact op met Alex Damminga van TopSleep.

Bezoek onze beddenwinkel in Arnhem wanneer je uit Arnhem of de volgende plaatsen komt: Oosterbeek, Dieren, Elst, Rozendaal, Nijmegen, Huissen, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Angerlo, Gendt, Lent, Apeldoorn, Heveadorp, Driel, Heteren, Renkum, Bennekom, Rheden, Rozendaal, Wageningen of Velp? Bekijk dan onze TopSleep dekbedden in onze winkel aan de Boulevard 24 in Arnhem.

Topsleep de beddenzaak van Arnhem. Alex Damminga eigenaar van Topsleep de beddenwinkel van arnhem

Maak nu online een afspraak

Wil je liever een afspraak maken voor een slaapadvies op een moment dat het jou past? Maak dan online een afspraak met onze slaapadviseur Alex Damminga.

Bel Alex rechtstreeks 026-8446411 of plan een afspraak direct in zijn agenda.

Niet onnodig wachten in de winkel
Afspraak op moment dat het jou past
24/7 een afspraak plannen